egy konzorcium a fiatalok alacsony vállalkozói aktivitása és a generációváltásra érett vállalkozások problémájának összehangolt kezelésére

Gondolatok visszavonuló alapító tulajdonosok tollából – miért olyan nehéz az elszakadás?

A generációváltás problémájáról egyre többet hallunk az elmúlt években, de keveset arról a gondolati és érzelmi háttérről, ami az akkori alapítók fejében és szívében játszódott. És teljesen eltér a ma átvevőinek, vagy potenciális átvevőinek gondolat- és érzésvilágától.

November 19-én a Kurázsi Konzorcium tagjainak részvételével a SEED Alapítvány által csütörtökönként szervezett Online Vállalkozói Fórumon erről beszélgetett őszintén dr. Berendi Péter, a Roland Divatház és id. Vida Péter, a szekszárdi Vida Borbirtok alapítója. A beszélgetés Rácz Erzsébet, generációváltás szakértő moderálta.

Meglepetésvendégek pedig azok a “mai fiatalok” voltak, akik a JAM Innovációs Napot megnyerve, középiskolás koruk ellenére komoly vállalkozói ambícióval és kidolgozott üzleti ötlettel rendelkeznek. A projektjük bemutatása során képet kaptunk arról, hogyan vélekednek a jövő alapítói.

 

És kik voltak ők:

A Teleki Blanka Gimnáziumból a SuniBub csapata.

Céljük egy olyan környezettudatos kézfertőtlenítő fejlesztése, mely csomagolóanyagok nélkül szilád – testhőre állagot váltó formában lenne elérhető. 

 

valamint,

 

a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumból a PupiX Technologies.
A csapat iskolai készpénzmentes büfé és menza fizetési rendszerek fejlesztésével foglalkozik.